Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a avertizat ca demersul de suspendare a sefului statului ar putea perturba stabilitatea Romaniei. Astfel a explicat Tariceanu decizia partidului sau de a nu sustine suspendarea presedintelui Traian Basescu. Totul se va face in numele "stabilitatii" si in ciuda "ingerintelor acestuia care nu sunt permise de Constitutie".

Tariceanu a pledat pentru respectarea prioritatilor Romaniei, dar a sustinut ca demersul de a-l suspenda pe seful statului ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru Cotroceni.

"Presedintele are un rol de arbitru, nu de jucator, ori el vrea sa fie si in guvern, sa controleze si justitia. Cand guvernul greseste, parlamentul este institutia care il pune la punct. Nu presedintele critica sau cheama guvernul la ordine sau da dispozitie justitiei ce sa faca, ce dosare sa ia in discutie si pe cine eventual sa numeasca presedinte la CSM. (...) Eu, de exemplu, ca prim-ministru, nu ma amestec in responsabilitatile presedintelui", a sustinut Tariceanu, intr-un interviu pentru emisiunea "Pro Vest".

Un gest frumos, greu de respectat

Astfel a calificat Tariceanu propunerea PD privind incheierea unui "pact de neagresiune" pe perioada campaniei pentru europarlamentare, menit sa "acopere tradarea" democratilor de a participa pe liste separate. "Este un gest frumos, dar nu cred ca va fi urmat foarte bine in teren de echipele de campanie. Ramane sa limitam cat mai mult daunele reciproce", a sustinut Tariceanu. El a motivat ca cele doua formatiuni incearca sa atraga acelasi electorat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.