Liderul social-democratilor, Mircea Geoana, declara intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Jurnalul National ca PSD depune astazi la Parlament sesizarea privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Geoana explica de ce seful statului trebuie suspendat si se declara convins ca in Parlament nu vor vota demersul pesedist cei care se tem de DNA, Procuratura si Servicii.

Jurnalul National: Cine conduce PSD? Traian Basescu sustine ca Ion Iliescu este presedintele real al partidului.

Mircea Geoana: Traian Basescu, dupa cum il stim, sustine numai ineptii si minciuni, pentru a produce confuzii si conflicte. Asa a invatat, probabil, la Anvers. Daca el conduce PD din penumbra Cotrocenilor, nu inseamna ca si celelalte partide sunt conduse la fel. Si de liberali spune ca-i conduce Patriciu... Basescu are un stil propriu de a-si concepe mesajele: se uita in oglinda, noteaza cu minutiozitate tot ce vede la el si apoi pune celorlalti in carca. Probabil stie ca numai asa poate arata cu precizie tot ce poate fi mai rau pentru o societate. Spre deosebire de PD, PSD este condus chiar de cei desemnati prin vot democratic sa o faca. As incerca sa le explic si lor ce inseamna asta, dar nu cred ca ar putea pricepe.

De fapt, ce ii reprosati lui Traian Basescu?

Lui Traian Basescu, aproape nimic. Presedintelui Traian Basescu, enorm de multe. In principal: ca lucreaza, prin tot ceea ce face, impotriva intereselor romanilor de a trai intr-un regim democratic european, ca este girantul celor mai puternice grupuri de interese economico-financiare nelegitime din Romania, ca manipuleaza, in mod ordinar, bunul-simt al omului de rand.

Ca incearca, premeditat, sa goleasca de continut si credibilitate institutiile statului, in scopul transformarii Republicii noastre intr-un regim autoritar-populist de inspiratie sovietica. Ca utilizeaza justitia si serviciile de informatii ca instrumente de control, intimidare si distrugere deopotriva a adversarilor si partenerilor sai. Ca produce avarii enorme institutiilor statului roman prin interminabila criza politica si constitutionala, si prin aceasta Romaniei. Toate acestea si multe altele, cuprinse in documentul pe care il inaintam astazi Parlamentului, au determinat initiativa noastra de suspendare a sa din functie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.