Liberalii dau semne ca sint pregatiti sa ceara demisia Monicai Macovei daca motiunea initiata de opozitie va trece marti la Senat. Premierul spune ca nu.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban ne-a declarat ieri ca demisia ministrului Justitiei ar fi un gest de onoare in cazul in care motiunea ar fi votata de plen. "Daca o motiune simpla impotriva unui ministru trece, nu exista nici o prevedere legala care sa solicite expres demiterea acestuia. Normal, ministrul respectiv trebuie sa demisioneze. Este un gest de onoare. Spun acest lucru, pentru ca respectivul ministru va pune in dificultate Guvernul", a spus Orban.

Premierul nu vrea demisia

Premierul Calin Popescu Tariceanu considera ca Monica Macovei nu are motive sa paraseasca Guvernul. Tariceanu zice ca ministrul Justitiei nu trebuie sa demisioneze chiar daca ar primi un vot de neincredere din partea Parlamentului. "Aceasta pozitie are in vedere faptul ca adoptarea unei motiuni simple nu are ca efect juridic revocarea ministrului interpelat", a explicat purtatorul de cuvint al Guvernului, Camelia Spataru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.