Un grup de 64 de senatori apartinand PC, PSD si PRM a depus la Biroul Permanent o motiune simpla impotriva ministrului de Justitie

Minciuna - adevarul justitiei Macovei" este titlul motiunii simple, prin care se cere demiterea ministrului Justitiei Monica Macovei pentru "lipsa reformei in acest domeniu", care urmeaza a fi dezbatuta marti de senatori. In replica la demersul protestatarilor, Macovei s-a declarat nerabdatoare sa le prezinte senatorilor realizarile din Justitie.

Semnatarii motiunii simple au acuzat-o pe Monica Macovei ca nu a prezentat "un minimum de program coerent, corect, realist, care sa schiteze macar o idee fundamentala despre reforma sistemului justitiei". Cei 64 de senatori conservatori, pesedisti si peremisti, au mai subliniat in textul respectiv ca, dupa ce a spus ca accepta ca reforma Justitiei sa fie facuta de CSM, Macovei a dat un "prim semn de autoizolare" in Guvern.

Mai mult, reprezentantii opozitiei au precizat ca aceasta declaratie a ministrului este neconstitutionala, pentru ca legea fundamentala mentioneaza ca reforma justitiei este initiata de catre clasa politica, in numele vointei populare, iar CSM are rolul strict de a fi "garantul idependentei justitiei". Senatorii au mai aratat ca Monica Macovei s-ar "eschiva" de la infaptuirea reformei Justitiei si ca nu a avut nici un program pentru a realiza acest obiectiv. Initiatorii au mai spus ca ministrul a "abandonat total" aceasta sarcina reformei Justitiei, pe care o avea, acuzand, in schimb, ca "nu e victima propriei delasari sau neputinte, ci a sabotajului magistratilor".

Ministrul discrediteaza magistratii

"Auto-aureolarea cu merite si culpabilizarea celorlalti au constituit singura strategie a ministrului, anume strategia unei false imagini in ochii unor cercuri europene, imagine intarita printr-un contrast la fel de fals, acela al discreditarii, inclusiv in strainatate, a magistratilor din Romania", se mai arata in textul motiunii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.