Presedintele Traian Basescu este asteptat sa isi ceara iertare in fata Parlamentului pentru declaratiile "inacceptabile" facute la adresa oamenilor politici, pe care i-a acuzat ca voteaza legi pentru infractori.

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au adoptat o declaratie prin care au cerut tututor institutiilor statului si explicit lui Basescu, sa respecte prevederile constitutionale. "Singurul organ suprem care are atributul de a legifera este Parlamentul si nimeni nu poate da indicatii Parlamentului cum sa faca", a precizat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului i-au cerut presedintelui Traian Basescu sa-si ceara scuze public pentru declaratiile facute la adresa legislativului. seful statului a declarat ca "Parlamentul face legi pentru infractori".

Alesii s-au simtit lezati si, la indemnul presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu (PSD), au conceput un apel prin care ii cer lui Basescu sa-si ceara scuze public. "Presedintele trebuie sa inteleaga faptul ca singurul organ suprem care are atributul de a legifera este Parlamentul si nimeni nu poate da indicatii Parlamentului cum sa faca", s-a revoltat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. Apelul a fost adoptat de conducerile Camerei Deputatilor si Senatului cu 18 voturi "pentru", doua "impotriva" - ale PD - si o abtinere, a deputatei PC Daniela Popa. Democratii si-au justificat pozitia si au sustinut ca membrii Birourilor reunite si-au pus singuri cenusa in cap, simtindu-se vinovati. "Colegii care au votat impotriva acestor declaratii considera excesiva aceasta cerere si considera ca presedintele nu se referea la institutia parlamentara", a declarat liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu.

De partea cealalta, deputatul PRM Lucian Bolcas a sustinut ca "atitudinea anticonstitutionala a lui Traian Basescu" a provocat criza din Romania, accentuata acum de "jignirile grosolane adresate Parlamentului".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.