Tribunalul Constanta a hotarit ieri ca sedinta de constituire a Consiliului Judetean Constanta din iunie anul trecut a fost ilegala. Consilierii Aliantei PNL-PD au atacat in Contencios Administrativ constituirea CJ, validarea consilierilor si desemnarea conducerii Consiliului, a presedintelui PSD Nicusor Constantinescu si a vicepresedintilor Radu Comanici (PRM) si Petre Stanca (PSD). Ei au parasit atunci lucrarile sedintei, protestind astfel fata de atitudinea consilierilor judeteni PSD si PRM care au votat toate hotaririle in prezenta fostului prefect Gheorghe Martin, care a spus ca sedinta era legal constituita.

S-a votat intr-o armonie deplina chiar si componenta tuturor comisiilor de specialitate conduse doar de PSD-isti. Consiliul Judetean Constanta are 37 de consilieri, iar pentru constituire erau necesare trei patrimi din voturi, adica 25. Pentru prefect si ceilalti consilieri ai fostei puteri, trei patrimi a insemnat un numar de 24 de voturi. Asa ca PSD cu 20 de consilieri, PRM cu trei si un liberal care a tradat chiar in timpul sedintei si a trecut la PSD au adunat cele 24 de voturi suficiente pentru ca prefectul sa declare deschisa sedinta. Si astfel, in lipsa consilierilor Aliantei, cei 24 au votat in unanimitate tot ce s-a putut, in sedinta de constituire.

Nicusor Constantinescu, prietenul, colegul de scoala si asociatul primarului Radu Mazare in mai toate afacerile din zona, a devenit presedinte al Consiliului Judetean Constanta. Hotaririle, cinci la numar, din acea sedinta au fost atacate in instanta de consilierii PD Gabriel Iordache, Paloma Petrescu (in prezent secretar de stat in MEC), Diane Vancea, Aurel Manafu si de consilierul PNL Dan Culetu (actual prefect de Constanta). Dupa opt luni de procese si aminari de pronuntari succesive, Tribunalul Constanta admite actiunile formulate si dispune anularea Hotaririlor 74-79/ 2004, cu drept de recurs in zece zile.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta nu renunta la functie cu una, cu doua. Nicusor Constantinescu spune ca este vorba de "un proces politic in care actuala putere nu vrea sa recunoasca alegerile locale din 2004. Instanta isi depaseste atributiile si se arata influentata de campania din presa, prin canalele ascunse ale justitiei politice". Presedintele Consiliului Judetean este decis sa lupte pina la capat. "Procesul va dura ani intregi pentru ca exista si exceptia de neconstitutionalitate, asa ca ajungem la Curtea Constitutionala, si de acolo mai departe". Nicusor Constantinescu se intreaba acum daca nu cumva actuala putere va anula toate hotaririle de Consiliu votate pina acum. "Este o mare nedreptate si voi apela la toate caile de atac."


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.