Alegerile anticipate nu reprezinta in momentul politic actual o solutie viabila, in conditiile in care Romania trebuie sa-si consolideze strategia post-aderare, se arata in strategia grupurilor parlamentare social-democrate pentru sesiunea legislativa februarie-iunie 2007.

"Invocarea fragilitatii parlamentare si elaborarea unor strategii politico-electorale pro-prezidentiale nu reprezinta argumente pertinente pentru a convoca alegerile anticipate", sustin parlamentarii social-democrati. Guvernul raspunde politic numai in fata Parlamentului pentru intreaga sa activitate si, in spiritul constitutionalismului, PSD nu poate fi de acord cu incercarile de exercitare discretionara a puterii, in dispretul principiilor dialogului democratic, se arata in document.

Strategia parlamentara PSD subliniaza ca anul 2007 va fi unul complex, marcat de criza guvernarii si de alegerile pentru Parlamentul European si de tot ceea ce presupune desfasurarea campaniei electorale. In acest context, social-democratii iau in calcul aparitia "platformei-hibrid PLD si tendintele acesteia de a se face vizibila in spatiul public si politic, aspect care trebuie atent evaluat, in conditiile in care se vor manifesta incercari de racolare a membrilor altor partide parlamentare".

Intre prioritatile in plan parlamentar ale PSD se inscriu finalizarea dezbaterilor pe marginea proiectului de lege pentru infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, legile sigurantei nationale si nu, in ultimul rand, mobilizarea pentru suspendarea presedintelui. Parlamentarii social-democrati sunt indemnati sa dea dovada de disciplina si coerenta in activitatea politica si legislativa si sa participe activ in procesul de legiferare din comisii si plen "prin interventii competente, bine argumentate, astfel incat sa nu existe parlamentari PSD anonimi".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.