DIE WELT: Aderarea Romaniei ingrijoreaza Uniunea Europeana

- Capitolele vizate: Justitie si Afaceri Interne

"Parlamentul European si Comisia Europeana se arata din ce in ce mai ingrijorate fata de preconizata aderare a Romaniei la UE", afirma ieri un articol publicat de prestigiosul cotidian german "Die Welt".
Scepticii se inmultesc, iar criticile provin din toate partile, indiferent de orientarea politica a celor ce le exprima.

Potrivit "Die Welt", "Romania nu este nici pe departe pregatita pentru aderare". Parlamentarul crestin-democrat Markus Pieper apreciaza ca "aderarea Romaniei, Bulgariei, Croatiei si eventual a Turciei risca sa dea peste cap intregul cadru financiar al UE". La randul sau, europarlamentarul crestin-social Markus Ferber a declarat ieri cotidianului amintit ca, in perioada ramasa pana la 13 aprilie (data la care Parlamentul European urmeaza sa avizeze tratatul de aderare a Romaniei), va adresa atat Consiliului European, cat si Comisiei Europene o solicitare de "redeschidere" a mai multor capitole negociate cu Romania, printre care cele referitoare la Justitie si Afaceri Interne. "Decizia Consiliului European de a inchide negocierile cu Romania a fost una pripita", a conchis Ferber.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.