Deputatii din comisiile care dezbat, pe fond, proiectul de lege privind statutul minoritatilor nationale, nu au reusit, in prima sedinta consacrata acestui proiect, sa intruneasca cvorumul necesar.In sala au fost prezenti doar 24 de deputati, minimul necesar pentru desfasurarea lucrarilor fiind de 34.
Dupa o jumatate de ora de asteptare, presedintele de sedinta, deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu, a decis suspendarea lucrarilor din lipsa de cvorum. In context, liderul deputatilor UDMR, Marton Arpad, si-a exprimat nemultumirea fata de tergiversarea dezbaterilor. "Eu consider in continuare ca absenta deputatilor de la sedinta demonstreaza neseriozitate fata de minoritatile nationale si poate chiar fata de imaginea Romaniei. Si se pare ca unii deputati vor sa-l uite", a spus Marton Arpad. El a criticat faptul ca, desi in privinta anumitor legi, in unele comisii se lucreaza si fara cvorum, la sedintele consacrate statutului minoritatilor nationale se verifica cvorumul "la sange". "As putea chiar zice ca este o discriminare la aceasta lege. Este o lege care la fiecare dezbatere, la fiecare articol, la fiecare aliniat, se solicita necesitatea prezentei unei majoritati la toate cele trei comisii: juridica, pentru invatamant si cea pentru drepturile omului", a declarat liderul deputatilor UDMR.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.