Alianta PNL-PSD pare sa se contureze din ce in ce mai puternic. Mai ales in conditiile in care, in randul liberalilor, se vorbeste tot mai des de o guvernare fara PD. Zvonurile sunt alimentate in primul rand de afirmatiile liderului PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu.
Acesta a declarat ca restructurarea guvernului va aduce "surprize mari". Noua schema guvernamentala va fi prezentata in aceasta luna. Ramane de vazut daca prin asumarea raspunderii in fata parlamentului de catre premierul Tariceanu. Liderul PC, Dan Voiculescu, a cerut premierului ca din formula executivului sa lipseasca ministrii PD.

Liderul PSD, Mircea Geoana, si vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, au vorbit duminica seara, la televizor, pe aceeasi lungime de unda. Ca si cum ar fi fost din acelasi partid. ii uneste dusmanul comun: presedintele Traian Basescu. "Este grav ca Traian Basescu a spus ca nu Alianta DA a castigat alegerile, ci PSD, dar el a considerat ca e spre binele democratiei sa trimita PSD in opozitie si a impus el un premier", a declarat Mircea Geoana. "E o grozavie! Natiunea a votat altceva, iar eu, Basescu, am considerat ca nu e bine pentru democratie si am impus pe altcineva", a declarat si liberalul Crin Antonescu. si uite asa, liberalii au gasit si motivul pentru a semna, alaturi de PSD, suspendarea presedintelui Basescu. Mai mult, Antonescu a declarat ca "ceea ce s-a intamplat cu PD in ultimul timp ne face sa nu mai avem incredere in acest partener". "Daca Tariceanu ar veni cu un nou guvern restructurat, nu conteaza cat de pursange este, nu putem sa nu luam in calcul o colaborare cu PNL", a declarat si presedintele PSD.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.