Vicepresedintele executiv al PRM a afirmat ca documentul in care se va motiva cererea de suspendare si care va fi transmis Curtii Constitutionale se afla in faza finala si este rezultatul colaborarii juristilor PSD si PRM. "Este vorba despre neindeplinirea atributiilor prevazute de Constitutie, in articolul 80, aliniatul 2, privind asigurarea unei bune functionari a autoritatilor publice si de a exercita o functie de mediere intre institutiile statului. Or, un razboi cu guvernul nu inseamna nici mediere, nici asigurarea functionarii institutiilor statului", a spus Bolcas.
In ceea ce priveste alegerile pentru europarlamentare, Bolcas a declarat ca lista candidatilor din partea PRM este in curs de definitizare si ca, in acest moment, PRM nu poate sa dea publicitatii numele candidatilor, decat in urma validarii acestora de catre Biroul Permanent.

Reamintim ca, in urma propunerii lui Bogdan Olteanu de amanare a euroalegerilor pana in toamna acestui an, PRM este unul dintre partidele care sustine, in continuare, aceasta propunere. "PRM examineaza situatia cu foarte multa seriozitate, deoarece interesul national impune ca alegerile sa se desfasoare in deplina ordine, sa se evite posibilele fraude si sa-i trimitem in PE pe cei mai buni" a afirmat Bolcas. El a aratat ca principalul argument contra ar fi ca nu se poate prelungi statutul de provizorat al actualilor europarlamentari. "Trebuie sa existe liniste pe scena politica, populatia sa se poata exprima in deplina cunostinta de cauza si sa se evite ca unii sa profite de haosul creat", a precizat deputatul PRM. In acelasi context al alegerilor pentru Parlamentul European, Bolcas a subliniat ca ar fi bine ca Romania si Bulgaria sa organizeze aceste alegeri in acelasi timp, dar nu in data de 13 mai, ci la toamna.