Un proiect de lege liberal prevede ca interceptarile telefonice trebuie facute de o singura institutie, al carei presedinte, un jurist cu vechime de 15 ani in domeniu, este numit exclusiv de Parlament.
Liberalii vor sa ia interceptarile telefonice de pe mana actualelor servicii secrete. Potrivit unui proiect de lege ce va fi depus saptamana aceasta la Parlament, urmarirea convorbirilor telefonice ar trebui sa fie facuta de o singura institutie: Autoritatea Nationala de Interceptare a Telecomunicatiilor, subordonata Parlamentului. Institutia va fi condusa de Consiliul de coordonare, format dintr-un presedinte, un vicepresedinte si patru membri, acestia din urma reprezentand, fiecare, Comunitatea Nationala de Informatii, Guvernul, Presedintia si Ministerul Public.

Presedintele si vicepresedintele sunt numiti exclusiv de Parlament. Conditiile impuse aspirantului la aceasta functie sunt sa fi desfasurat activitati juridice timp de 15 ani, fie ca magistrat, fie ca profesor in invatamantul superior, sa aiba o buna reputatie, sa nu faca parte din nici un partid politic, sa nu desfasoare activitati comerciale si nici macar sa aiba actiuni sau parti sociale la vreo firma. CV-ul aspirantului trebuie completat cu o declaratie pe proprie raspundere ca nu a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.