Mircea Geoana a rectionat dupa ce liberalul Bogdan Olteanu a declarat in exclusivitate pentru „Gardianul“ ca vrea un PSD puternic si vigilent

Afirmatiile lui Bogdan Olteanu "pot fi luate si ca declaratii ale presedintelui Camerei Deputatilor, care nu este doar al liberalilor, este al tuturor fortelor politice reprezentate in aceasta Camera a Parlamentului. Nu vom sustine nicicum un guvern al Aliantei D.A.", a precizat, ieri, presedintele PSD, Mircea Geoana

Declaratiile celor doi apar in contextul unei posibile apropieri dintre PNL si PSD, in conditiile in care democratii lui Emil Boc ar putea sa paraseasca Guvernul condus de Calin Popescu-Tariceanu.

Ca reactie la declaratia liberalului Bogdan Olteanu, care a precizat, intr-un interviu acordat in exclusivitate ziarului nostru, ca-si doreste un PSD puternic, l-am intrebat pe liderul PSD, Mircea Geoana, ce parere are despre un atare deziderat din partea unuia dintre adversarii politici ai PSD. Este drept, sunt din ce in ce mai multe voci, de cele mai multe ori din jurul presedintelui Basescu (democratii, liberalii lui Stolojan) care acrediteaza ideea unei apropieri intre PNL si PSD. O colaborare institutionalizata a acestor doua forte politice ar putea permite liberalilor sa guverneze si in absenta democratilor si chiar a UDMR, dar am avea, inca o data, o coalitie foarte eterogena, in ceea ce priveste guvernarea: dreapta liberala cu stanga social-democrata. Mircea Geoana a refuzat, ieri, sa ne confirme posibilitatea institutionarii vreunei colaborari cu PNL, alta decat cea punctuala, pe diferite legi de interes national, in Parlamentul Romaniei. Mircea Geoana are insa o fermitate fara drept de apel doar in ceea ce priveste o colaborare cu Alianta D.A. Despre afirmatiile lui Bogdan Olteanu afirma ca doar spiritul democratic al acestuia, de a avea un adversar puternic, l-a facut sa declare ca si-ar dori un PSD puternic. Geoana afirma insa ca modul in care se va raporta partidul sau la un cabinet minoritar PNL este un lucru care va fi analizat la momentul in care acest lucru se va produce.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.