Declaratiile vicepresedintelui PNL, Crin Antonescu potrivit carora in cadrul discutiilor pentru restructurare, premierul ar trebui sa aiba in vedere ca nu mai poate conta pe niste parteneri care nu mai sunt de incredere, precum cei ai PD, au provocat reactia dura a democratilor. Rand pe rand, Cristian Radulescu, liderul deputatilor democrati, Cristian Radulescu si vicepresedintele democrat Ioan Oltean au avut reactii violente. "Afirmatii aberante. Nu vad in ce masura nu se poate conta pe ministrii PD, in conditiile in care acestia au depus cel mai mare travaliu pe drumul aderarii la Uniunea Europeana. Sa nu uitam principalele domenii care au functionat foarte bine: Administratia, Mediul, Integrarea Europeana. Toate au apartinut PD. Cred ca unii dintre liberali sunt loviti de avioane si nu si-au revenit din socul provocat de anuntul facut de noi privind candidatura pe liste separate la alegerile pentru Parlamentul European. PD a precizat clar ca ramane la guvernare si nu a facut nimic ca Alianta sa fie afectata. Cu atat mai mult programul de guvernare...", a "tunat" Oltean. PNL nu ar trebui sa isi gaseasca o sursa de inspiratie in Dan Vociulescu si ar trebui sa spuna clar daca mai doreste continuarea parteneriatului cu PD, a declarat, pentru NewsIn, si liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, in replica la ideea legata de un Guvern monocolor PNL.

"Invit PNL ca daca doreste sa strice Alianta, sa spuna mai direct de doreste", a fost reactia lui Cristian Radulescu la afirmatiile lui Crin Antonescu potrivit carora in cadrul discutiilor despre restructurarea guvernamentala, premierul ar trebui sa aiba in vedere ca nu mai poate conta pe democratii, varianta unui guvern PNL putand fi luata in calcul.

"Dat fiind ca PNL este partenerul de Alianta al PD, nu cred ca domnul Crin Antonescu face un lucru intelept gasindu-si sursa de inspiratie in zisele domnului Voiculescu, care a vorbit primul despre un guvern monocolor liberal. Cu asemenea idei presedintele PC incearca fara succes sa ridice simpatia electoratului peste 2%", a spus liderul PD. El a subliniat ca reactiile liberalilor dupa decizia PD de a merge pe liste separate la alegerile pentru Parlamentul European sunt disproportionate. "Nu am votat nici iesirea de la guvernare, nici demiterea premierului, asa ca reactia liberalilor mi se pare cu totul si cu totul disproportionata", a explicat el.

"Contrar asteptarilor unora de a critica performantele Cabinetului Tariceanu, apreciez ca rezultatele acestui Guvern sunt fara precdent dupa Revolutie. Nu as da tot meritul ministrilor PD, dar nu as omite ca ei se bucura de o cota foarte buna de apreciere din partea populatiei, lucur pe care il doresc si ministrilor PNL", a conchis, ironic, liderul deputatilor PD."Nu e vorba de un guvern monocolor sau nu, dar trebuie sa ne gandim si noi si premierul ca nu mai putem conta pe democrati, pentru ca nu sunt niste parteneri de incredere. Nu spun prin aceasta ca trebuie sa ii dam afara de la guvernare, in cadrul procesului de restructurare, dar trebuie sa avem in vedere faptul ca nu putem conta pe ei. Chiar si o varianta a unui guvern minoritar poate fi discutata", a declarat Antonescu intrebat ce parere are despre afirmatiile liderului PC, Dan Voiculescu, care i-a cerut premierului sa ceara Parlamentului un vot de incredere pentru un guvern PNL.
Tariceanu a anuntat intentia de a restructura Guvernul in cursul lunii februarie, insa a precizat doar ca propune desfiintarea functiei de secretar general al guvernului ca membru al Guvernului, aceasta calitate urmand sa aiba un caracter tehnic, urmand sa fie ocupata de un inalt functionar public. Proiectul de restructurarea a Executivului nu a fost inca definitivat. El a firgurat pe oridnea de zi a ultimei sedinte a Biroului Politic al PNL, insa nu a mai fost dezbatut pentru ca discutiile liberalilor s-au axata pe deciziea PD de a participa singur in alegerile europene. Premierul a mai declarat, marti, dupa reuniunea grupurilor parlamentare PNL, ca se asteapta ca Alianta DA este in moarte clinica din cauza unei politici cinice parcticate de PD si a precizat, la modul general, ca liberalii nu plang dupa parteneriatul cu democratii si au "un evantai de solutii" pentru situatia data. Tariceanu a mai admis ca se asteapta ca PD sa paraseasca Executivul curand, ceea ce ar fi "regretabil" pentru actul guvernarii.

Tot el a spus ca nu are incredere in PD pentru simplul motiv ca partidul este condus din exterior, de liderul informal care este presedintele Traian Basescu.Liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, a anuntat ca premierul Tariceanu va rezista in fruntea Guvernului numai daca va prezenta Parlamentului un Cabinet restructurat - fara PD si UDMR, ci doar PNL, pe care l-ar sustine toate partidele, cu exceptia PD si PLD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.