La doi ani si ceva de la pierderea puterii, PSD plateste inca tribut imaginii de protector al propriilor baroni locali, fiind perceput de catre electorat ca partidul cu cei mai multi si mai bogati reprezentanti in filialele din teritoriu.

29 la suta din repondentii Barometrului administratiei publice locale in Romania, realizat de Biroul de Cercetari Sociale, in perioada 13-19 ianuarie, situeaza partidul lui Mircea Geoana in topul formatiunilor politice cu "cei mai multi oameni bogati". Pesedistii sunt secondati la mare distanta de bogatii din PNL (13%) si PD, cu 10%. Imaginea de milionar prosper al liderului PNG, Gigi Becali, se reflecta si asupra partidului sau.

Alesii PD au cea mai buna imagine in plan local

Desi are putini alesi locali la nivel national, 4 la suta din repondenti cred ca in randurile formatiunii patronului din Pipera se regasesc cei mai multi politicieni cu stare. Un scor similar este inregistrat si de catre liberal-democratii condusi de Theodor Stolojan. De remarcat faptul ca o treime din cei chestionati nu au stiut sa raspunda la aceasta intrebare. PSD conduce si topul coruptiei la nivel local. Mai mult de 35% din cei intervievati au apreciat ca "cei mai multi oameni corupti" se regasesc in organizatiile locale ale PSD, 9% in cele ale PD si 7% in cele ale PNL. La pol opus, alesii PD conduc in topul celor mai competenti oameni la nivel local, cu 19 la suta din optiunile exprimate. Democratii sunt talonati, cu 16 procente, de catre social-democrati, in timp ce liberalii ocupa locul trei, cu 14 la suta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.