Presedintele Uniunii Populare Social Crestine , senatorul Ioan Talpes, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta, ieri, la Resita, ca nu crede ca PNL va vota suspendarea sefului statului, initiata de PSD-PRM.

‘’Este un demers de papugii, care nu inteleg sensul politicii din Romania si nu vor avea decat de pierdut. Cred ca ei nu-si dau seama ca se afla intr-o conjunctura politica periculoasa, care-i dezavantajeaza’’, a precizat Talpes. ‘’Trebuie sa se dovedeasca foarte clar ce a incalcat presedintele, pentru a face obiectul unui asemenea demers. Eu cred ca nu se doreste chiar suspendarea presedintelui. Un asemenea gest ar putea sa devina periculos pentru cei care-l initiaza’’, a mai precizat Ioan Talpes. Totodata, liderul UPSC este de parere ca Partidul Social Democrat face acest demers doar pentru a se mentine in atentia opiniei publice. ‘’Este un demers de papugii, care nu inteleg sensul politicii din Romania si nu vor avea decat de pierdut. Cred ca ei nu-si dau seama ca se afla intr-o conjunctura politica periculoasa, care-i dezavantajeaza’’, a precizat Talpes. Talpes, considera ca problemele si disputele din cadrul Aliantei D.A. rezulta din abordarea situatiei reale a luptei impotriva coruptiei. "Ar fi cazul sa trecem peste conflictele de interese. UPSC a facut si un demers la procurorul general al Romaniei pentru a se face lumina in acest caz", a afirmat Talpes.

Senatorul de Caras-Severin este convins ca exista grupuri de interese, preocupate de generalizarea unei imagini de coruptie in Romania si de blocare a initiativelor de combatere a adevaratilor corupti. Conducerea Uniunii Populare Social Crestine (UPSC) este preocupata in prezent de aderarea la Partidul Popularilor Europeni (PPE) si inaugurarea cat mai multor sedii in tara. "Obiectivul principal al nostru il reprezinta aderarea la Partidul Popularilor Europeni. Pana la 20 februarie ne vom ocupa de elaborarea documentatiei necesare pentru definitivarea acestui demers, inclusiv la obtinerea recomandarilor de la alte doua formatiuni politice din aceeasi familie politica", a declarat presedintele UPSC, senatorul Ioan Talpes, intr-o conferinta de presa sustinuta la Resita.

De asemenea, Ioan Talpes a precizat ca la nivel national este in curs de desfasurare actiunea de inaugurare a sediilor organizatiilor judetene ale Uniunii Populare Social Crestine . Liderul UPSC a adaugat ca formatiunea pe care o conduce va merge pe liste proprii in ceea ce priveste alegerile pentru Parlamentul European. "Am inceput deja demersul de strangere de semnaturi pentru depunerea de candidati la aceste alegeri. Ne vom prezenta cu profesionisti de marca, oameni ce s-au remarcat in comunitatile in care traiesc prin moralitate si profesionalism", a subliniat Ioan Talpes. In acelasi context, presedintele UPSC a afirmat ca intelege disputa dintre PD si PNL, privitoare la o eventuala candidatura comuna pentru alegerile din luna mai. "Prin actiuni de acest gen, riscam sa-i stupefiem pe cei care fac parte din Uniunea Europeana. Vom genera neintelegeri majore care vor fi dur suspicionate. Astfel, reactia Partidului Democrat este fireasca si normala. Imi exprim convingerea ca se va intelege situatia si nu se va mai ajunge la contradictii", a conchis Talpes. La sfarsitul acestei saptamani, Talpes se va deplasa in judetele din zona Transilvaniei. Astfel, prima intalnire o va avea vineri, la Cluj-Napoca.

Ioan Talpes a precizat ca pe termen lung este normala o coalizare a partidelor de orientare populara, dar ca acestea ar trebui sa evite deocamdata sa fuzioneze. Senatorul a sustinut ca nu trebuie exclusa o colaborare a formatiunii sale cu PD, PLD sau PNTCD, dar ca, deocamdata, aceste partide si formatiunea sa - UPSC - ar trebui sa-si pastreze indentitatea. Talpes a anuntat ca partidul sau va candida singur pentru alegerile la PE si a apreciat drept o decizie intemeiata a PD de a candida separat de PNL pentru scrutinul european.Referitor la o posibila colaborare cu PNTCD si cu conducerea sa actuala, Talpes sustine ca acest lucru e destul de improbabil pentru ca actualul presedinte al taranistilor, Marian Milut isi doreste o alianta cu PNL, pe care Talpes a caracterizat-o de conjunctura si destul de nefireasca avand in vedere apartenenta la familii politice diferite.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.