Fostul sel al cancelariei lui Nastase, Alin Teodorescu, acuzat ca masluieste sondaje
Partidul Social Democrat s-a crispat. Iesit din amorteala politica in care intrase ca urmare a scandalurilor interne, provocate de conflictele de interese si de anchetele declansate impotriva sa, PSD a crezut ca a dat lovitura cu disensiunile dintre PNL si PD. Numai ca, razboiul purtat pe prea multe fronturi a creat agitatie fara rost si social-democratii s-au trezit in fata artileriei grea, fara aliati care sa le tina spatele sau sa le acopere flancurile. Negocierile cu Partidul Conservator sau cu Partidul National Liberal sunt si nesigure, nici nu pot fi purtate in lumina reflectoarelor, dar mai ales nu sunt productive din punct de vedere electoral.

Ultimele doua sondaje de opinie, cel mai recent al IMAS-ului, i-au pus pe pesedisti in fata unei realitati dure. Modul in care s-au comportat pe parcursul disputelor politice din ultima vreme s-a repercutat negativ asupra imaginii partidului, care a ajuns pe la 16%. Reactia in fata acestor studii a fost haotica. in loc sa isi adune specialistii si sa faca o analiza serioasa de strategie, in cel mai clasic stil pedeserist, de "batista pe tambal" si intrigi interne cat cuprinde, social-democratii lui Mircea Geoana s-au isterizat. in Kiseleff s-a identificat "tradatorul" care i-a "lucrat" la sondaje, in persoana nimanui altcuiva decat Alin Teodorescu (foto). Cel care, nu numai ca i-a fost sef de cancelarie lui Adrian Nastase, dar mai este si unul dintre cei mai importanti actionari ai IMAS. Saracul Teodorescu a facut si el ce se putea face, adica le-a explicat tuturor ca el garanteaza pentru corectitudinea cifrelor din sondaj. Lucru care a starnit nedumerirea celuilalt sociolog din partid, vicepresedintele Vasile Dancu: "este nefiresc. intrebarile sunt puse altfel si grafica este schimbata". La randul lui, Ioan Rus a avut si el o parere in acest sens si anume ca "mi se pare o chestie pusa cu mana".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.