Si la Arad au fost desemnati cei opt delegati ai organizatiei judetene la Congres. Totodata, participantii la Adunarea Delegatilor au decis ca organizatia judeteana Arad sa sprijine candidatura lui Markó Béla la functia de presedinte al UDMR. Hotararile adunarii au fost validate de vicepresedintele executiv al Uniunii, Kovács Péter, comisar pentru organizarea Congresului de la Arad din 2-3 martie.

La adunarea Consiliului Reprezentantilor Judeteni Bistrita-Nasaud, Prezidiul Executiv al UDMR a fost reprezentat de ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Nagy Zsolt, cap de lista al candidatilor UDMR pentru alegerile parlamentare europene. "Nu mai suntem diaspora, nici minoritate maghiara, suntem, de-acum, maghiari europeni", a declarat Nagy Zsolt. Politicianul a spus ca in calitatea sa de ministru sau ca vicepresedinte executiv al UDMR, si in eventuala calitate a sa de parlamentar European, intentioneaza sa-si continue munca de pana acum, prin care doreste sa contribuie la integrarea reala a comunitatii maghiare din Transilvania in Uniunea Europeana.

Noul secretar de stat la MCTI, Porcsalmi Bálint, a atras atentia participantilor asupra importantei campaniei electorale pentru alegerile parlamentare europene. Au fost alesi sase delegati si trei supleanti, care impreuna cu cei doi membri ai CRU, delegati din oficiu, vor reprezenta organizatia judeteana la Congresul din 2-3 martie. Si delegatii organizatiei bistritene vor sprijini candidatura la presedintia UDMR a lui Markó Béla. Organizatia UDMR Cluj a desemnat un numar de 16 delegati la Congres. Alaturi de ei vor participa parlamentarii de Cluj si membrii CRU, delegati din oficiu.