Organizatiile Partidului Social Democrat (PSD) din Regiunea Nord-Vest si-au stabilit candidatii pentru Parlamentul European (PE), a informat miercuri un comunicat al PSD remis ROMPRES.
Conform sursei citate, presedintii organizatiilor PSD din Regiunea Nord-Vest s-au reunit, miercuri, la Cluj-Napoca, pentru a discuta despre pregatirea campaniei electorale si pentru a stabili candidatii care vor reprezenta cele sase judete ale tarii in competitia pentru alegerile europene. Reprezentantii organizatiilor judetene prezenti la intalnire au definitivat, prin consens, lista candidatilor social democrati pentru Parlamentul European din Regiunea Nord-Vest: Vasile Puscas (Cluj), Alexandru Atanasiu (Bihor), Ioan Mircea Pascu (Satu Mare), Dan Mihalache (Maramures), Doina Pana (Bistrita-Nasaud), Simona Dan Trif (Salaj). Liderii social democrati transilvaneni au apreciat ca decizia Comitetului Executiv National privind reprezentativitatea regionala a listei de candidati pentru Parlamentul European reprezinta o continuare a descentralizarii politice, a informat comunicatul mentionat. "Acest sistem de construire a echipei de candidati constituie un atu al Partidului Social Democrat in competitia electorala, alaturi de profilul lor profesional si politic. Este unul dintre principalele fructe ale reformei interne, iar dovada ca mergem in directia corecta este chiar faptul ca unele partide preiau acest model de organizare si decizie interna. Nu ne-am intalnit doar pentru o discutie referitoare la candidati, ci pentru structurarea unui proiect comun", a declarat Ioan Rus, vicepresedinte al PSD pentru Regiunea Nord-Vest.

Participantii la reuniune au insistat, in cadrul discutiilor, asupra importantei adaptarii campaniei la specificul regiunii, luandu-se in considerare particularitatile de ordin demografic, cultural, etnic, economic, dar plecand si de la evolutia constant pozitiva a PSD in optiunile electoratului ardelean in ultimii 17 ani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.