Presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, este de parere ca intensificarea scandalurile politice din ultima perioada din Romania reprezinta o situatie care apare in mod normal intr-o democratie.

Intrebat despre situatia politica din Romania, Barroso a declarat ca "Romania nu este singura tara cu dezbateri politice democratice" si ca ceea ce se intampla la Bucuresti reprezinta "turbulente normale intr-o democratie". Presedintele CE a adaugat, dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, ca raporturile Comisiei Europene cu autoritatile romane sunt "in normalitate" si ca nu se observa, din acest punct de vedere, nicio problema.

Presedintele Traian Basescu, aflat in vizita la Bruxelles, la institutiile europene, a declarat si el ca situatia politica din Romania nu a fost abordata in discutia pe care a avut-o cu Barroso, pentru ca "Romania are un guvern in functie, iar la Bruxelles nu se face confuzie intre disputa politica si criza politica". Jose Barroso s-a referit dupa intalnirea cu seful statului si la situatia legii privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate(ANI).

Presedintele CE a spus in acest sens ca Basescu l-a asigurat ca proiectul va fi adoptat. "Am vorbit cu presedintele Basescu despre subiectul ANI. M-a informat ca exista progrese inregistrate in legatura cu acest subiect. Presedintele Basescu m-a asigurat de sansele acestei agentii", a declarat Barroso.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.