Un sondaj realizat de IMAS arata ca Alianta D.A. se afla in continuare in topul preferintelor alegatorilor. Potrivit acestui sondaj, peste jumatate dintre cei intervievati spun ca lucrurile in Romania se indreapta spre o directie buna.

Sondajul arata ca 54% dintre cei intrebati au spus ca Romania merge pe drumul cel bun iar 39% au considerat ca merge intr-o directie gresita.

Un procent de 35% din respondenti au spus ca actualul guvern este mai bun decat Guvernul anterior.

Acelasi numar de oameni au declarat ca guvernul actual are performante egale cu cel dinainte iar 24% au spus ca situatia se prezinta prost.

Alianta este in topul preferitelor de vot

In privinta intentiilor de vot, daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamerntare, cei mai multi, adica 39%, ar vota cu Alianta PNL-PD. Pe locul doi se situeaza PSD cu 14 procente, iar pe al treilea, la egalitate, cu 9%, sunt PNG si PRM.

Pentru UDMR ar vota 4% dintre respondenti, urmat de noul partid al lui Teodor Stolojan, PLD.

Partidul Conservator s-a aflat pe ultimul loc in preferintele electoratului cu 1%.

Conform sondajului, daca Alianta PNL-PD s-ar desfiinta, sau partidele care o formeaza ar merge separat la alegeri, Partidul Democrat este preferat de 24% dintre respondenti, iar PNL de 15%. Aceste date nu au contabilizat si votul persoanelor indecise.

Traian Basescu - cel mai apreciat politician

Presedintele Traian Basescu s-a clasat de asemenea, pe primul loc la capitolul incredere in personalitati politice, el obtinand aprecieri pozitive de la aproape 60% dintre intervievati.

El a fost urmat de Teodor Stolojan cu 34%.

Pe locul trei s-au aflat seful PSD, Mircea Geoana, in timp ce premierul Calin Popescu Tariceanu este, potrivit sondajul IMAS, pe locul patru cu 25 de procente.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.