Partidul Initiativa Nationala (PIN) va depune, azi, doua solicitari de verificare a activitatii lui Theodor Stolojan, din perioada in care acesta era consilier prezidential pe probleme economice, in legatura cu societatile comerciale RAFO Onesti si Alro Slatina.

Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a declarat, duminica, ca va cere corpului de control al Guvernului sa verifice daca Theodor Stolojan a avut interese personale in legatura cu societatile ALRO si RAFO Onesti si ca acesta se intalnea cu reprezentantii celor doua societati cand lucra la Cotroceni. Sandru a sustinut duminica ca reprezentantii celor doua societati s-au intalnit la Palatul Cotroceni cu Theodor Stolojan, in perioada cand acesta era consilier prezidential. In consecinta, Lavinia Sandru i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa puna la dispozitie, in numele accesului la informatii publice, stenogramele zecilor de intalniri pe care le-ar fi avut Stolojan cu reprezentantii celor doua companii.

"Sa vedem ce interese a avut ca a actionat public de multe ori pentrut cele doua companii (...) Problema nu sunt companiile ci oamenii politici care fac trafic de influenta", a declarat Sandru, fara a da insa mai multe detalii.

Sandru a mai sugerat ca Stolojan ar fi fost santajat de PSD pe cand era in cursa pentru presedintia Romaniei din cauza relatiei pe care o avea cu managerul general al RAFO, Marin Anton.

Stolojan nu da replica la prostii

La randul sau, fostul consilier prezidential Theodor Stolojan a declarat, pentru Realitatea Tv, ca vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala nu stie despre ce vorbeste. "Toate sunt niste prostii, singura replica e... prostii, nu inteleg cei care vorbesc despre sistemul energetic national, despre ce inseamna ALRO in sistemul national, ce propuneri a facut ALRO, vorbesc pur si simplu prostii (...) Pe mine nu ma intereseaza aceasta doamna Lavinia (...) Nu ma intereseaza prostiile dansei", a declarat Theodor Stolojan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.