"O demagogie ieftina si o politica de calitate inferioara". Astfel a calificat presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, acuzele liderului PSD Mircea Geoana la adresa sa. Social-democratul l-a acuzat pe primarul Capitalei, Adriean Videanu, ca doreste desfiintarea bugetelor sectoarelor pentru a controla fondurile si a le canaliza catre clientela politica a PD. Mircea Geoana face declaratii in necunostinta de cauza, a replicat Adriean Videanu.

"Liderul social-democrat a demonstrat, inclusiv prin declaratiile pe care le-a facut astazi, superficialitate in abordarea unor probleme serioase ale Romaniei si ale Capitalei. Se pare ca Mircea Geoana nu a depasit stadiul necunoasterii la care se afla in 2004, cand considera ca localitatea Magurele face parte integrata a unui sector al Bucurestiului, insa azi pretinde ca poate da lectii de administratie publica locala", a afirmat liderul PD.

Videanu i-a cerut presedintelui PSD sa vina cu solutii pentru inlaturarea disparitatilor create de utilizarea incorecta a resurselor pe care Capitala le pune la dispozitia sectoarelor. Primarul Capitalei nu a uitat sa ii aminteasca lui Geoana ca "a facut parte din Guvernul Nastase, care a comis un abuz fara precedent asupra administrarii Bucurestiului, doar pentru a diminua atributiile primarului general de la acea vreme, care ii incurca teribil in plan politic".

Adriean Videanu a atacat si decizia PSD de a initia procedurile necesare suspendarii presedintelui Traian Basescu. Presedintele executiv al PD este de parere ca PSD incearca sa atace "doua dintre cele mai legitime institutii: referendumul si presedintele Romaniei".

Liderul PD a precizat in final ca Mircea Geoana amesteca borcanele politicii cu cele ale administratiei publice.

"Mircea Geoana a aratat tuturor cum intelege PSD sa faca politica: amesteca legea fundamentala a statului cu procesul necesar al asfaltarilor din Bucuresti". "Continuand in acest fel, Mircea Geoana risca sa devina Ariciul Pogonici al politicii romanesti", a concluzionat Videanu.