Presedintele UDMR, Marko Bela, se arata deschis unei eventuale colaborari cu PLD si isi sfatuieste partenerii de coalitie sa aiba o atitudine similara. "Nu am nimic impotriva unui dialog sau a unei colaborari cu PLD, dar acest lucru ar depinde si de discutiile pe care le-am avea cu PNL si PD. Orice schimbare intr-un sistem de alianta trebuie discutata si cu partenerul", a declarat Marko Bela, citat de Mediafax.

El a precizat ca nu a existat o invitatie oficiala la dialog lansata Uniunii de catre platformisti.
Vicepresedintele executiv, Borbely Laszlo, i-a asigurat pe liberali ca UDMR va ramane fidela cuvantului dat pentru construirea actualei coalitii de guvernare, si ca doreste continuarea colaborarii cu PNL. Insa a apreciat ca ceea ce se intampla acum cu PNL si PLD nu este benefic.

Declaratiile vin in contextul in care vicepresedintele provizoriu al viitorului partid liberal-democrat, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la Sfantu Gheorghe, ca nu exclude posibilitatea unei colaborari cu UDMR. Intrebat cum vede eventualele relatii in urma unor alegeri anticipate, intre cele doua formatiuni, Flutur a spus ca se poate vorbi despre o colaborare.

"Vad o relatie de colaborare, posibil si intr-o coalitie. Cu UDMR noi am colaborat bine, in general au fost consecventi in guvernare cu noi, au fost oameni care s-au tinut de cuvant, sunt in familia Populara Europeana si grupa sanguina politica a noastra credem ca este destul de apropiata de a celor ce sunt in UDMR", a raspuns Flutur. Intre timp, PNL a contestat in instanta infiintarea PLD. Contestata este de fapt titulatura noii formatiuni, pe motiv ca a existat un astfel de partid care a fost absorbit de PNL. Prin urmare, toate drepturile, chiar si cele asupra denumirii Liberal-Democrat, ar apartine acum PNL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.