Creditul acordat de populatie actualilor guvernanti in luna februarie este mult mai redus decat cel exprimat in prima luna a anului, releva datele Barometrului opiniei politice, cercetare finalizata recent de Institutul de Marketing si Sondaje (IMAS). Conform datelor sondajului - publicate ieri pe site-ul IMAS (www.imas-inc.com) - numarul romanilor care sustin ca actualul guvern conduce tara mai bine "decat cel care a condus-o inainte" a scazut cu o treime fata de luna trecuta. La fel, procentul "optimistilor", al celor care apreciaza ca lucrurile "se indreapta intr-o directie buna", s-a redus semnificativ (fig.1). Daca in ianuarie - prima luna "plina" a guvernarii - numai 9% din populatie se declara nemultumita de actiunile noii puteri, in februarie segmentul criticilor s-a dublat (19%) (fig.2).

In consecinta, intentia de vot pentru alegerile parlamentare a cunoscut modificari. Partidele care fac parte din coalitia de guvernare (PNL-PD-UDMR) au inceput deja sa piarda capital electoral. PUR, "al patrulea element", nici nu figureaza in graficele IMAS, semn ca sustinerea de care se bucura este modesta. Pe fondul pierderilor inregistrate de partidele Puterii, a crescut suportul pentru formatiunile Opozitiei. PSD a castigat, in februarie, cinci procente, iar PRM doua (fig.3). Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 10-17 februarie, pe un esantion aleator stratificat, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei. Volumul esantionului este de 1242 de subiecti, iar marja statistica de eroare este de +/-2,9%.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.