Ion Iliescu a apreciat ieri ca organizarea alegerilor anticipate este improbabila, deoarece ar provoca "perturbari" intr-o perioada in care eforturile Romaniei trebuie sa se concentreze pe integrarea europeana, dar si pentru ca majoritatea parlamentara ar trebui sa-si dezavueze propriul Guvern.
Iliescu a dezvaluit ca si PSD a avut aceasta idee in 2002, pentru a folosi un moment politic favorabil, insa a renuntat din cauza perceptiei pe care ar fi putut sa o aiba membrii si simpatizantii partidului. "Care ar fi fost atunci perceptia la propriii alegatori? Ca PSD isi dezavueaza propriul Guvern, pentru ca oamenii nu pricep ca este vorba de un joc politic, de a profita de o situatie favorabila, si interpreteaza lucrurile asa cum le vad. Ar fi spus ca, daca un partid isi dezavueaza propriul Guvern, ce incredere sa mai am in ei", a spus Iliescu.

El a fost de parere ca, desi Alianta PNL-PD se afla pe un "val favorabil", nu va insista pentru anticipate. "Nu stiu ce are Traian Basescu din acest punct de vedere, poate este o gandire a celor care sunt pe un val favorabil, insa aceasta chestiune nu are o sustinere temeinica. Premierul Tariceanu este mai retinut", a afirmat fostul sef al statului.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.