Fostul presedinte Ion Iliescu nu a raspuns invitatiei televiziunii publice de a participa la emisiunea programata ieri, la ora 20,00, in care urma sa raspunda criticilor pe care i le-a adus seful statului, Traian Basescu, la acelasi post de televiziune.

Ion Iliescu a considerat tardiva invitatia, in conditiile in care "alte doua posturi de televiziune au fost mai generoase" si i-au acordat spatiu pentru a se apara, imediat dupa "atacurile din partea lui Traian Basescu", a precizat, pentru Rompres, Cabinetul fostului presedinte. In context, fostul sef al statului, a multumit posturilor de televiziune Realitatea TV si Antena 1 pentru timpul acordat.

Mentionam ca si premierul Tariceanu a avut parte in cadrul unei emisiuni la TVR de schimbarea brusca a moderatoarelor. Dupa ce a fost anuntata Monica Ghiurco, seful Executivului a fost moderat tot de... Rodica Culcer. Se pare ca aceasta isi va da demisia din functia detinuta la televiziunea nationala si se va orienta spe una din ambasadele Romaniei, unde de altfel a lucrat si inainte de 1989.

Ion Iliescu a luat in calcul faptul ca a facut declaratii consistente pe tema celor spuse de Traian Basescu si a trimis mass-media un comunicat oficial de presa in care si-a exprimat opiniile in acest caz. Partidul Social Democrat a adresat TVR, miercuri, o sesizare cu privire la acuzatiile pe care presedintele Traian Basescu le-a adus fostului presedinte al Romaniei Ion Iliescu, in emisiunea "Zona fierbinte", realizata de Rodica Culcer si difuzata de postul public de televiziune in cursul serii de luni.

Pe de alta parte, Partidul Conservator va adresa o sesizare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, prin care le va cere sa analizeze "comportamentul discretionar si subiectiv al televiziunii publice" si sa dispuna masurile procedurale in vederea destituirii conducerii acesteia, a declarat secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu.

"Motivul principal care va sta la baza acestui demers este maniera in care TVR a inteles sa raspunda solicitarii unui lider al opozitiei si fost sef al statului - Ion Iliescu, in virtutea dreptului la replica, invitandu-l sa se adreseze natiunii de unul singur, fara moderator. Aceasta atitudine mi se pare nu numai jignitoare, ci si imorala si anticonstitutionala", a sustinut Stefanescu. El considera ca singura sanctiune fata de atitudinea "unor personaje care confunda televiziunea publica cu propria mosie" este cea parlamentara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.