"PLD, adevaratul aliat al democratilor"

Initiatorul Partidului Liberal Democrat le-a transmis un mesaj clar liberalilor ramasi in partidul condus de premierul Calin Popescu Tariceanu: PNL nu va mai putea pune mult timp bete in roate infiintarii PLD, formatiune ce abia asteapta sa candideze pe liste comune cu democratii la alegerile pentru Parlamentul European. Pentru inceput.

Partidul cu "buletin"

inca de la prima lansare a proiectului PLD, initiatorii formatiunii au recunoscut ca se asteapta la cateva contestatii inainte de inregistrarea propriu-zisa a formatiunii. Dar loviti de ele de doua ori, platformistii au reactionat iritati, dirijandu-si nemultumirea catre PNL. "Partidul National Liberal are un dublu limbaj, pentru ca desi anuntase initial ca nu va contesta inscrierea PLD la Tribunal, in realitate, el recurge la fel de fel de sicane si chichite avocatesti pentru a intarzia cat mai mult intrarea noastra in legalitate", a sustinut Theodor Stolojan, facand referire la contestatiile depuse impotriva infiintarii PLD. Oricum, peledistii se asteapta ca a treia incercare sa le fie cu noroc - urmatorul termen pentru inregistrarea PLD este lunea viitoare.

Liste pentru europarlamentare

Odata infiintat partidul, initiatorii acestuia au planuit sa se implice activ in politica. PLD se pregateste sa participe la primul eveniment major din 2007, alegerile europarlamentare din 13 mai, unde s-ar putea concretiza colaborarea dintre platformisti si democrati. "Partidul Liberal Democrat este adevaratul aliat al Partidului Democrat iar acest lucru reprezinta o garantie in plus pentru constituirea intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat a unui pol de centru dreapta puternic in Romania", a sustinut Stolojan, amintind de posibilitatea constituirii unei noi Aliante, in locul celei formate din PNL si PD.

Pana atunci, Stolojan a declarat ca asteapta o decizie a PD in privinta participarii la alegerile pentru Parlmentul European - daca democratii se hotarasc sa le risipeasca asteptarile liberalilor si sa nu candideze pe o lista comuna, a Aliantei DA, atunci PLD "este foarte probabil" sa completeze lista democratilor.

"PSD vorbeste mult"

PLD se comporta deja ca un real partid aflat la Putere, presedintele provizoriu al formatiunii, Theodor Stolojan, criticand constant Opozitia, in frunte cu PSD. "in ciuda declaratiilor pe care le face in presa, PSD nu este pregatit in acest moment pentru declansarea alegerilor anticipate. PSD este un partid care vorbeste mult, care da din maini si din picioare dar care, pe fond, nu este deloc incantat de perspectiva alegerilor anticipate", a sustinut Stolojan.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.