Daca liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a scapat doar un comentariu ironic la adresa lui Basescu, vicepresedintii liberali Crin Antonescu si Ludovic Orban au continuat atacurile la adresa sefului statului, printr-un nou calup de critici, nemultumiri si carcoteli, intr-un limbaj "colorat", plin de jigniri, ce a devenit specific discursului liberal. "Sesizarile" PNL - slabiciunea lui Basescu pentru situatiile de conflict si emisiuni tv, febletea acestuia pentru reprezentantii PD si iresponsabilitatea demonstrata, pe toata linia, de seful statului.

Tariceanu isi face caracterizare prin opozitie

Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa comenteze pe marginea declaratiilor facute de seful statului si a invocat tocmai diferentele dintre el si presedintele Traian Basescu. "Presedintele are o apetenta deosebita pentru talkshow-uri televizate, situatii de conflict si scandaluri. Eu prefer sa ma ocup de problemele cu care oamenii se confrunta, fie ca e vorba de cresterea calitatii vietii, a veniturilor si pensiilor, de conditii mai bune de viata, fie de masuri de prevenire a unor calamitati naturale care afecteaza viata si bunurile oamenilor. Este diferenta de preocupari", s-a justificat premierul.

Antonescu: "Un presedinte partizan"

In schimb, unul dintre "locotenentii" sai din PNL, vicepresedintele liberal Crin Antonescu a considerat ca "iesirea" publica a lui Basescu l-a dezvaluit pe acesta "mai partizan ca niciodata". Potrivit liberalului, presedintele "a aratat cu neglijenta adevaratele mize politice".

"Pentru prima data, presedintele a afirmat raspicat o enormitate: ca avem un guvern foarte bun, dar in care niciun merit nu il are primul-ministru. Iar asa ceva este aberant", a rezumat Antonescu conflictul presedintelui cu Tariceanu, independent de actiunile acestuia la Palatul Victoria. Per total, liberalul a sustinut ca discursul lui Basescu demonstreaza ca in fruntea statului roman "avem de-a face cu persoane care se comporta ca niste persoane fara responsabilitate".

Antonescu a rezumat apoi mesajele pe care le transmite o astfel de pozitie venita din partea unui sef de stat. "Ce afla strainatatea despre noi? Ca avem un prim-ministru corupt, care vrea sa il implice si pe seful statului, ca avem o opozitie care pregateste o lovitura de stat", a declarat vicepresedintele liberal.

Orban: seful statului, intr-o "stare psihica deplorabila"

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban s-a legat de "dezvaluirea" presedintelui Traian Basescu privind interceptarea unor convorbiri telefonice ale ministrilor din cabinetul Tariceanu. Odata ce seful statului a amintit ca in septembrie 2005 ii atentiona pe membrii guvernului ca unele discutii pe care le poarta la telefon "nu sunt in regula", vicepresedintele PNL s-a revoltat asupra faptului ca Basescu primeste astfel de indicii de la serviciile de informatii. "Din punctul meu de vedere, este absolut ilegal faptul ca seful statului avea asa-zise atentionari de la serviciile secrete in legatura cu discutiile telefonice ale membrilor guvernului", a sustinut Orban. Pe langa "ilegalitatea" faptei, liderul organizatiei PNL Bucuresti a condamnat si iresponsabilitatea pe care a dovedit-o Basescu facand publice aceste informatii. "Afirmatia presedintelui Traian Basescu mi se pare o noua dezvaluire total iresponsabila, fiind tot mai vizibila starea psihica deplorabila in care se afla locatarul de la Cotroceni", a incercat Orban o lovitura sub centura.