Liderul PLD Theodor Stolojan a declarat marti, la Iasi, ca este de datoria clasei politice sa-l demita pe premierul Calin Popescu Tariceanu, nu a presedintelui Traian Basescu, care nu are atributii in acest sens, transmite corespondentul NewsIn.

"Domnul Tariceanu este un premier compromis si superficial. S-a demonstrat ca de cel putin trei ori a incercat sa influenteze actul de justitie, inclusiv prin acel biletel. E de datoria clasei politice sa-l inlature pe Tariceanu si nu a presedintelui Traian Basescu", a declarat, intr-o conferinta de presa, Theodor Stolojan.

Seful PLD a subliniat ca premierul Tariceanu a mintit referitor la existenta "biletului roz" si a sacrificat interesul national al Romaniei prin o serie de acte din trecutul apropiat.Stolojan a criticat dur si taxa pe prima inmatriculare impusa de actualul Guvern, precizand ca este o prostie. "Este o taxa aberanta. O asemenea legislatie distorsoneaza libera circulatie a bunurilor. Romania este sanctionata pe buna dreptate de Uniunea Europeana pentru aceasta prostie", a mai declarat liderul PLD. Cat priveste actiunea PSD de suspendare a lui Traian Basescu din functie, Stolojan a precizat ca social-democrati sunt deranjati de pozitia ferma a sefului statului de eliminare a oligarhiilor din stat. "Se arunca diferite fumigene pe scena politica. Un partid vrea sa suspende presedintele tarii iar altul vrea sa-i faca un cap de acuzare dintr-o rezolutie inatacabila.

Aceste partide (PSD si PC, n.r.) sunt deranjate de pozitia ferma pe care o are domnul Basescu in lupta impotriva oligarhiilor", a mentionat Theodor Stolojan. Pe de alta parte, Stolojan l-a invitat in partidul pe care-l reprezinta pe ministrul de externe Mihai Razvan Ungureanu."M-as bucura ca domnul Ungureanu sa paraseasca PNL", a mai declarat Stolojan. Liderul PLD isi va continua vizita si miercuri la Iasi, pentru a participa la manifestarile dedicate implinirii a 148 de ani de la Unirea Principatelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.