In toate actiunile ce vor fi intreprinse se va aplica principiul subsidiaritatii, tinandu-se cont de nevoile concrete si de specificitatea locala a fiecarei comunitati in parte, a adaugat Talpes.

In opinia fostului sef al SIE, "pana acum partidele politice din Romania au aplicat principiul "cu oamenii". UPSC va aplica principiul european "pentru oameni, functie de nevoile lor concrete". Tototdata, Talpes a subliniat ca UPSC se va implica activ in dezbaterile politice privind viitorul Romaniei, va participa la alegerile pentru Parlamentul European si va sustine ideile, principiile si valorile promovate de principiile acestei formatiuni politice in organismele europene.

Talpes a sustinut ca va intreprinde demersurile necesare pentru afilierea partidului la Partidul Popular European. In acest sens, el a mentionat ca, in prezent, Romania se afla in "momentul zero", fapt care permite tuturor fortelor politice interne trecerea la o abordare doctrinara si ideologica conforma optiunilor declarate si asumate. "Suntem convinsi ca adoptand experienta partidelor populare, vom putea asigura fiecarui cetatean roman sansa de a se alatura cetatenilor din Uniunea Europeana in termeni si conditii similare", a declarat Ion Talpes. Presedintele UPSC a participat, ieri, la inaugurarea sediului filialei Iasi a acestui partid.