Liberalii au ramas in asteptare cu pregatirea alegerilor pentru Parlamentul European (PE). Desi PNL se batea cu pumnii in piept, fiind primul partid care pusese la cale o strategie de selectie a candidatilor, liberalii au ramas in continuare la mana partenerilor democrati. Necunoscuta: o decizie privind participarea candidatilor PD si PNL, fie ca se va face pe liste comune, fie separat.
"Cert este ca suntem in asteptarea unei decizii in privinta listelor comune. Trebuie sa se intalneasca odata oamenii astia (liberalii si democratii, intr-o sedinta a Aliantei DA - n.r.)", ne-a declarat vicepresedintele PNL Cristian Busoi, unul dintre cei cinci membri ai comisiei liberale pentru selectarea candidatilor la alegerile pentru Parlamentul European.

Pana acum, liberalii au 55 de candidati dornici sa participe la cursa pentru alegerile europarlamentare, fie ca vor fi trecuti pe o lista PNL-PD, fie doar pe una a PNL. Potrivit lui Cristian Busoi, selectia acestora se va face la urmatoarea reuniune a comisiei speciale a PNL, ce va avea loc saptamana viitoare la Sinaia. Responsabili cu "trierea" candidatilor - pe baza criteriilor stabilite dupa recomandarile date de Coalitia pentru un Parlament Curat - sunt vicepresedintii liberali Puiu Hasotti si Teodor Melescanu, membrul Biroului Politic Central Cristian David si ministrul agriculturii, Dan Motreanu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.