Partidul Social Democrat, probabil si in urma semnalelor venite din mass media, si-a luat inima in dinti si a pornit pe drumul abrupt al subiectelor inalte. Dupa intentia de a-i demite pe presedintele Romaniei si pe prim-ministru, social-democratii vor sa intervina decisiv si in procesul de legiferare a cadrului Securitatii Nationale.

Istoria reglementarilor in acest domeniu este una sinuoasa si - ar spune Ion Iliescu - tine de "meandrele concretului" care, "din sinergia faptelor" conduce fix la talpile pe care si le pun reciproc Tariceanu si Basescu. Adica, in 25 octombrie, guvernul a finalizat pachetul de legi care cuprinde norme referitoare la activitatea serviciilor secrete si la statutul personalului care lucreaza in aceste servicii. Basescu a declarat ca este "mai prost" decat proiectele initiale, asa ca le-a trimis inapoi fara vreo mentiune din partea CSAT, care nici nu a mai luat in discutie rezultatul muncii cabinetului Tariceanu. Liberalii au spus ca daca pana pe 1 februarie nu se rezolva cumva blocajul acesta, vor prelua ei - prin intermediul parlamentarilor proprii - legile elaborate de guvern si le vor depune in parlament ca initiativa a PNL.

In tot acest scandal a intervenit, ieri, Partidul Social Democrat. Mircea Geoana, mandatat de Biroul Permanent National va trimite o scrisoare presedintelui, prim-ministrului si partidelor parlamentare prin care le va cere seriozitate si elaborarea unui pachet de legi care sa tina seama de reglementarile similare din tarile membre NATO si UE. in cursul zilei de astazi, va fi purtata o discutie in acest sens la sediul partidului, urmand sa fie redactata si scrisoarea. Pesedistii se gandesc, in contextul definirii "comunitatii de informatii", inclusiv la o modificare a legii de functionare a Consiliului Suprem de Aparare a tarii. Vicepresedintele Cristian Diaconescu a acuzat si in acest caz "jocul de interese dintre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria" care incearca, fiecare, sa-si aroge puteri sporite in domeniu. Reprezentantul social-democratilor a declarat ca PSD va elabora la randul lui un pachet propriu de legi referitor la Securitatea Nationala, care va fi, probabil, discutat in cursul zilei de astazi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.