Liberalii au contestat, ieri, oficializarea platformistilor ca partid politic, revendicandu-si “patentul” denumirii de “liberal” si punand sub semnul intrebarii autenticitatea celor peste 400000 de semnaturi stranse de Grupul de Initiativa pentru Infiintarea PLD.
Tribunalul Municipal Bucuresti a respins cererea de interventie a PNL privind autenticitatea semnaturilor, si a amanat pronuntarea verdictului referitor la denumirea partidului, pentru data de 29 ianuarie. Partidul National Liberal a inaintat, ieri, Tribunalului Municipal Bucuresti o cerere de interventie in dosarul privind infiintarea Partidului Liberal Democrat, contestand dreptul platformistilor la actuala titulatura si autenticitatea semnaturilor de infiintare. Cererea a fost inaintata de avocatul mandatat de PNL, Cristian Iordanescu, decanul Baroului Bucuresti, tocmai in ziua in care instanta urma sa se pronunte favorabil asupra infiintarii PLD, dupa respingerea tuturor celorlalte cereri de interventie formulate anterior. Instanta nu a admis solicitarea avocatului PNL, referitoare la verificarea veridicitatii semnaturilor obtinute de PLD, dar va analiza contestatia liberalilor privind denumirea partidului.

Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a precizat motivele depunerii acestei cereri: "A fost o decizie nu doar de natura politica, ci si de natura tehnica. Partidul National Liberal s-a mai confruntat in trecut cu astfel de situatii, in care partide cu nume asemanator au creat dificultati in plan electoral. Aceasta obiectie este indreptatita, si PNL a considerat ca este cazul sa o faca." La randul sau, avocatul PNL, Cristian Iordanescu, a justificat ca "tot activul si pasivul, inclusiv toate drepturile, chiar si cele asupra denumirii Liberal-Democrat, apartin acum PNL", deoarece "a existat un astfel de partid, infiintat de Nicolae Cerveni, partid care a fost absorbit de PNL-Campeanu, aceasta din urma formatiune fiind mai apoi absorbita de PNL." PLD a calificat actiunea liberalilor drept un abuz. Deputatul independent Cristian Boureanu a precizat, pentru cotidianul nostru: "Din nou asistam la o dubla politica- una spunem in fata cetatenilor, si alta facem in fapt. Presedintele PNL a mintit din nou, cand a spus ca PNl nu va contesta in instanta infiintarea PLD. Domnul Tariceanu si colegii sai nu accepta o batalie corecta, in care alegatorii sa decida cine e invingator, si prefera masinatiuni de culise, departe de ochii publicului. Avem dreptul la asociere. Ne-am ales alt drum decat cel trasat de grupul Tariceanu, si avem incredere ca Justitia romana va aviza favorabil infiintarea PLD."


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.