"Au fost discutii de a accepta din nou ca platformele sa aiba cate un reprezentant in CRU". "Dar nu este sigur, trebuie sa mai discutam", a precizat deputatul maghiar.

Comisia de modificare a Statutului UDMR a dezbatut si propunerile referitoare la reducerea componentei Consiliului Operativ al Uniunii (COU). in acest sens, Seres Denes a spus ca tendinta a fost insa de a pastra actuala structura, de 11 membri: presedintele Uniunii, presedintele executiv, prim-vicepresedintele executiv, liderii grupurilor parlamentare, presedintii CRU, CCU si al Consiliului Primarilor si Consilierilor, 2 vicepresedinti ai Biroului Permanent al CRU, precum si un presedinte de organizatie teritoriala. Deputatul UDMR a spus ca infiintarea Consiliului Autonomiei Culturale a fost o alta preocupare a membrilor Comisiei de modificare a Statutului.

Conducerea Uniunii intentioneaza sa organizeze alegeri interne pentru infiintarea controversatelor consilii ale autonomiei culturale. in acest sens, vicepresedintele executiv al UDMR, ministrul de stat Laszlo Borbely (foto), a spus ca hotararea definitiva privind infiintarea acestor consilii va fi luata de conducerea UDMR "pana cel mai tarziu in martie".

Seres Denes a adaugat ca, pana la urmatoarea sedinta a comisiei, fiecare dintre reprezentantii sai trebuie sa decida "cam in ce domenii dorim sa dam o forma acestor principii".