Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a cerut Parchetului, ieri, in plenul Senatului, sa porneasca o investigatie privind aparitia si difuzarea unei reviste legionare pe piata romaneasca. Frunda a spus ca a primit revista "Obiectiv legionar" la Comisia pentru drepturile omului si a declarat ca i se pare "incredibil" ca o institutie publica sa primeasca o asemenea revista. El a aratat colegilor sai mentiunea din caseta de redactie, conform careia revista se difuzeaza la chioscurile Rodipet, avand chiar si numar de catalog, ceea ce inseamna ca, din punct de vedere administrativ, a primit acceptul pentru a se raspandi.

Constitutia interzice astfel de manifestari, asa incat senatorul Frunda a intrebat retoric cum este permisa circulatia revistei "Obiectiv legionar". El a citat din editorialul publicatiei, unde se spune: "Eu sunt de parere ca legea ar merita sa fie schimbata si ca ar trebui ca toti tiganii sa fie castrati, toti evreii sa fie bagati in lagare de concentrare si pusi la munca fortata, ungurii sa fie expulzati, iar toate femeile sa fie obligate sa stea la cratita, acasa".

Editorialistul sustine ca, intr-o tara cu adevarat democrata, o asemenea afirmatie nu ar fi pedepsita, dupa care insereaza in respectiva revista o serie de articole luate, in general, de pe Internet, toate avand caracter legionar sau inrudit cu acesta. Intr-unul dintre articole gasim afirmatia: "Lagarele germane aveau scopul de a limita actiunile dusmanilor straini si de a proteja populatia civila". Frunda a invitat toate partidele sa infiereze asemenea miscari si reviste. Corneliu Vadim Tudor a afirmat, in plen, ca partidul sau nu este de acord cu asemenea manifestari, dar, dupa aceea, s-a intrebat ce drept are Frunda sa vorbeasca despre asa ceva, cata vreme el este avocatul "unui nazist" si l-a numit aici pe Albert Vass.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.