Pozitia lui Adrian Nastase in ierarhia viitoare a PSD este din ce in ce mai discutabila. Dezbaterea pro si contra Nastase se refera la functia de presedinte executiv. Adversarii sai vor sa desfiinteze aceasta functie.

Adrian Nastase are la dispozitie zece zile pentru a-si pregati argumentele cu care sa justifice necesitatea infiintarii functiei de presedinte executiv. La Biroul Executiv din zece martie, mai multi lideri ai partidului, printre care si Ion Iliescu, vor cere si vor astepta de la Nastase sa explice de ce vrea infiintarea functiei de presedinte executiv. Ion Iliescu nu se mai arata convins de necesitatea infiintarii functiei de presedinte executiv.

Desi recunoaste ca nimic nu e batut in cuie si ca se afla in discutie, Iliescu nu vrea deocamdata sa intervina in dezbatere si sa isi exprime o pozitie. "Exista mai multe propuneri, se lucreaza asupra lor. La Biroul Executiv de saptamina viitoare va fi o discutie asupra tuturor acestor propuneri. E o discutie deschisa. Eu nu discut. De ce sa lansez eu pareri?", a raspuns Iliescu atunci cind a fost intrebat daca considera necesara infiintarea functiei de presedinte executiv.

Adversarii lui Nastase, partizanii actualului statut

"Vom merge inainte cu respectarea actualului statut, fara functia de presedinte executiv", ne-a declarat unul dintre vicepresedintii PSD care sustine ca exista la virful partidului un curent destul de puternic impotriva functiei de presedinte executiv. Posibilitatea ca la urmatorul BEx sa fie repusa in discutie structura de conducere convenita in urma cu trei saptamini ne-a fost confirmata de mai multi lideri PSD. "Mi-am exprimat punctul meu de vedere vizavi de o anumita structura de conducere a PSD inainte de BEx. Fata de decizia luata, mi se pare corect sa-mi spun punctul de vedere in BEx unde se vor discuta si alte propuneri. Vom discuta si daca vicepresedintii sa fie alesi de Congres, sau alte puncte de vedere", a declarat Dan Ioan Popescu, unul dintre vicepresedintii PSD care s-a declarat impotriva functiei de presedinte executiv.

Un alt vicepresedinte al partidului, Victor Ponta, ne-a declarat ca este dispus sa accepte infiintarea functiei de presedinte executiv daca se dovedeste ca este justificata. "Sint puncte de vedere pro si contra si se va discuta la viitorul BEx. Eu am mai declarat ca nu o consider necesara. Dar in functie de atributiile pe care ar urma sa le primeasca presedintele executiv, e posibil sa fiu de acord", a apreciat Victor Ponta.

Tandemul, o solutie cu probleme

Un alt lider al partidului sustine ca au reaparut discutiile privind primele functii in partid, deoarece rivalitatea dintre Nastase si Iliescu nu a fost rezolvata. "Sint unii care considera ca s-a creat aceasta structura cu presedinte-presedinte executiv-secretar general pentru a se rezolva conflictul dintre Iliescu si Nastase. Dar conflictul persista, ceea ce inseamna ca solutia nu e buna si trebuie regindita", ne-a declarat un vicepresedinte PSD.

Iliescu, candidatul la presedintia PSD

Dan Ioan Popescu a anuntat ca e foarte probabil ca miine, la Conferinta organizatiei PSD Bucuresti, sa se adopte o rezolutie prin care Ion Iliescu sa fie propus drept candidat la presedintia PSD. "Organizatia sectorului 1 i-a propus domnului Iliescu sa candideze si dumnealui a acceptat. Si celelalte sectoare au fost de acord sa-l sustina", a declarat Dan Ioan Popescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.