Apropierea congresului PNtCD a incins spiritele in randul formatiunii conduse de Gheorghe Ciuhandu (foto). Dupa ce candidaturile lui Ioan Avram Muresan si Victor Ciorbea au fost respinse de conducerea in exercitiu a PNtCD, vicepresedintele PNtCD, Mihai Marinescu, reclama acum faptul ca regulamentul in baza caruia Biroul National de Conducere al partidului a invalidat motiunea lui Avram Muresan este nestatutar.

Marinescu sustine ca regulamentul cu pricina nu a fost votat in BNC si a fost elaborat de oamenii lui Marian Milut, candidat si el la presedintia PNtCD.

Marinescu a spus ca Mihai Grigoriu, secretar general adjunct al PNtCD, a "aranjat" regulamentul pentru a limita numarul de contracandidati ai lui Marian Petre Milut la presedintia PNtCD. Este vorba de introducerea unei prevederi potrivit careia titularul unei motiuni trebuie sa aiba semnaturile a cel putin noua presedinti de organizatii judetene sau de sector, lucru neprevazut in statutul partidului.

Vicepresedintele PNtCD, Mihai Marinescu, a spus ca actualul presedinte al partidului, Gheorghe Ciuhandu, nu mai sustine motiunea depusa de Serban Radulescu pentru ca in echipa de conducere propusa de acesta se afla 2 persoane cu care este in conflict. Marinescu afirma ca Gheorghe Ciuhandu a incercat sa obtina eliminarea lui Lucian Balan, propus de motiunea serban Radulescu pentru postul de secretar general, si a lui Cornel Simion, propus pentru functia de vicepresedinte, din echipa propusa de serban Radulescu, dar, nereusind acest lucru, a ales sa il sustina pe Marian Milut.

Orientare dupa interes

Delegatii organizatiei judetene Timis vor merge pe mana lui Marian Petre Milut la presedintia partidului. Marius Popovici, presedintele PNTCD Timis, a spus ca Milut a promis ca va demisiona din functie, daca partidul nu trece de pragul electoral necesar accederii la alegerile pentru Parlamentul European.

De asemenea si Gheorghe Ciuhandu il sustine pe Milut la sefia PNtCD la congresul extraordinar de duminica. in motiunea lui Milut, Ciuhandu este propus pentru functia de presedinte al Consiliului National de Coordonare. Candidaturile lui Ioan Avram Muresan si Victor Ciorbea la sefia partidului au fost respinse de conducerea in exercitiu a PNTCD, in timp ce candidaturile lui Petre Marian Milut si Serban Radulescu au fost acceptate. Motivul pentru care Muresan si Ciorbea, fosti lideri taranisti, au fost respinsi, a fost absenta unui sprijin politic exprimat prin adeziuni ale unui numar mai mare de 9 filiale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.