"In timpul anului, a existat o metoda de intimidare, hartuire si violenta impotriva jurnalistilor care au scris critic la adresa activitatilor guvernului sau a oficialitatilor guvernamentale si din partidul aflat la conducere".

Raportul mai arata ca, desi Constitutia prevede existenta unei justitii independente, "in practica, justitia a ramas expusa la influenta politica. Coruptia pe scara larga a ramas o problema, desi guvernul a adoptat initial, dar numai partial, pasi pentru solutionarea problemei".

Raportul precizeaza ca "un serviciu de informatii interne evalueaza pericolele la adresa securitatii nationale, dar nu dispune de puteri de aplicare a legii". Departamentul de Stat sustine ca intre problemele inregistrate in domeniul drepturilor omului figureaza cazuri in care politia a batut detinuti sau a folosit o forta excesiva impotriva romilor. Hartuirea minoritatilor sexuale si religioase, violentele si discriminarile la adresa femeilor, precum si restituirea proprietatilor confiscate in timpul regimului comunist au ramas, de asemenea, nesolutionate.