Presedintele Romaniei s-a aflat ieri intr-o vizita de lucru inopinata la Chisinau. Un comunicat de presa al Presedintiei Republicii Moldova, difuzat luni seara tarziu, preciza ca vizita are la baza doua subiecte: detensionarea relatiilor politice dintre cele doua maluri ale Prutului si solutionarea problemei vizelor pentru cetatenii moldoveni.

Presedintele Basescu a fost intampinat in fata Presedintiei de la Chisinau de sute de oameni care scandau: "Jos hotarul de la Prut!", "Vrem un singur presedinte!", "Basescu, presedintele tuturor romanilor!".

Dupa discutiile bilaterale, Basescu si Voronin au iesit in fata jurnalistilor zambind si-au anuntat ca cele doua chestiuni care l-au determinat pe Traian Basescu sa viziteze Chisinaul au fost solutionate. Adica Chisinaul va deschide chiar in zilele urmatoare inca doua consulate - la nordul si sudul Republicii Moldova, pentru a satisface toate solicitarile de viza ale cetatenilor moldoveni si ca divergentele de ordin politic dintre administratiile de pe cele doua maluri ale Prutului au fost inlaturate.

"Problema vizelor, asa cum o simtim noi, moldovenii, acum cu totii nu mai poate fi tolerata. De aceea, noi am hotarat sa deschidem urgent, in regim temporar, doua birouri consulare la Balti si la Cahul care vor activa in aceste localitati si dupa ce va fi rezolvata problema", a mentionat Vladimir Voronin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.