Social-democratii au definitivat ieri structura celor 16 departamente care se vor constitui intr-un guvern "din umbra". Desi initial era vorba doar de 15, a mai fost infiintat inca unul pentru tineret si sport.
Geoana a prezentat urmatoarea lista: politici economice si fiscale; cultura, culte si minoritati; politici sociale si ocuparea fortei de munca; relatii externe, Romania postaderare si relatii cu comunitatile romanesti; administratie publica si dezvoltare regionala; justitie si politica legislativa; agricultura, silvicultura si politica rurala; aparare, ordine publica si siguranta nationala, transporturi si infrastructura; energie, resurse si politici industriale; mediu de afaceri, turism si IMM; educatie publica si cercetare; sanatate si familie; protectia mediului si gospodarirea apelor; egalitate de sanse si combaterea discriminarii; tineret si sport.

Desi se intentiona ca fiecare departament sa fie condus de un vicepresedinte, pesedistii au descoperit ca nu este permis in Statut un asemenea cumul de functii, asa ca liderii PSD au recurs la tertipul ca vicepresedintii sa coordoneze doar activitatea departamentelor de specialitate.
Conducerea PSD a convenit si asupra impartirii sarcinilor celor noua secretari executivi care-l vor asista pe secretarul general Titus Corlatean in gestionarea treburilor curente ale partidului.

O a treia chestiune discutata a fost reprezentata de criteriile de selectie a candidatilor PSD pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Fiecare filiala va face propuneri, dar ele vor fi filtrate printr-o comisie condusa de Cristian Diaconescu si Titus Corlatean.

O parte din candidati vor fi propusi de catre conducerea centrala. Cap de lista va fi, cel mai probabil, Vasile Puscas.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.