Conform unor surse liberale din Guvern, vicepresedintele PNL pe probleme de administratie, secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor Victor Paul Dobre, are sanse sa preia functia de secretar general al Executivului, daca Radu Stroe demisioneaza.

Actualul secretar general al guvernului, Radu Stroe, a precizat ca intentioneaza sa renunte la aceasta functie, dupa ce a fost invins de Dobre in lupta pentru postul de vicepresedinte PNL pe relatii institutionale si administratie, in cadrul congresului extraordinar al partidului.

Surse liberale spun ca Stroe chiar este decis sa paraseasca Executivul, insa nu isi va depune inca demisia din motive de conjunctura politica, intrucat el nu doreste ca gestul sau sa fie asociat cu acuzatiile pe care i le-a adus recent democrata Elena Udrea. Cele mai mari sanse pentru ocuparea portofoliului ramas vacant le-ar avea chiar Dobre, care a mai fost propus pentru postul de secretar general al guvernului, in primavara lui 2006, atunci cand liberalul Mihai Voicu a parasit functia respectiva pentru a fi numit ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

In mediile liberale se vorbeste insa si despre vicepresedintii Ludovic Orban si Norica Nicolai, surse din PNL sustinand ca cei doi ar fi si ei interesati de postul de secretar general al guvernului. O decizie in acest sens ar urma sa fie luata in cadrul Biroului Politic al PNL, dupa demisia lui Stroe. Acesta spune ca vrea sa faca un gest de demnitate si sa renunte la functie. (NewsIn)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.