Conservatorii s-au luat după modelul liberal și s-au gandit că ar fi cazul să ceară și ei președintelui retragerea trupelor militare romane din Irak, și chiar din Afganistan. Numai că orice idee trebuie imbunătățită, motiv pentru care PC s-a gandit să facă ceva mai mult decat PNL. Pentru că nu era suficientă trimiterea unei scrisori șefului statului, conservatorii au organizat și un protest in fața Palatului Cotroceni.

Așa că ieri, peste 150 de conservatori s-au adunat la porțile Cotroceniului pentru a cere președintelui retragerea trupelor militare din Irak. Chiar dacă președintele Traian Băsescu nu era prezent la locul de muncă, delegația PC, formată din senatorul Gavrilă Vasilescu, deputatul Ioana Iova și cațiva consilieri, a depus la președinție o scrisoare semnată de liderul conservator Dan Voiculescu (foto), prin care se cere șefului statului să demareze procedurile necesare pentru organizarea unui referendum pe tema retragerii trupelor romanești din Irak și Afganistan.

"Un astfel de referendum va fi și un foarte bun prilej de dezbatere publică și de informare și conștientizare a populației asupra problemei securității naționale in noul context global marcat de atat de multe amenințări", se arată in scrisoarea conservatorilor.

Senatorul PC Gavrilă Vasilescu, membru al delegației, a precizat că PC susține demararea unor discuții intre partidele politice pe tema retragerii trupelor romanești din Irak.

Chiar dacă referendumul este deocamdată la stadiul de idee, conservatorii au pus carul inaintea boilor și au ghicit deja rezultatul, dacă e să ne luăm după inscripțiile de pe pancartele celor care au participat la mitingul conservator din fața Palatului Cotroceni. Pe pancarte stătea scris "Armata romană cu A de la acasă", "Vă dorim acasă, militari romani!", "Ranițe in granițe!", "Respectați voința romanilor!", de parcă un referendum a fost deja organizat.

Mitingul nu a durat mult. Cei 150 de conservatori, imbrăcați cu veste albastre cu sigla PC, au zăbovit in fața Cotrocenilor numai o jumătate de oră.