Presedintele UDMR Marko Bela a spus ca ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler si secretarul de stat in Ministerul Mediului, Korodi Attila doresc sa candideze pentru fotoliile parlamentare de la Bruxelles.

In afara celor doi, Marko Bela a precizat, dupa sedinta de ieri a Consiliului Consultativ al Presedintilor Organizatiilor Teritoriale (CCPOT) a UDMR, ca mai exista cinci-sase membri ai Uniunii care intentioneaza sa fie pe lista pentru Parlamentul European (PE), insa nu a dorit sa ii numeasca. tinand cont de faptul ca UDMR mizeaza pe doua locuri de parlamentari europeni, cei doi demnitari pomeniti de Marko Bela ar putea fi varianta agreata de filialele teritoriale ale Uniunii.

Marko Bela a sustinut ca ultimul cuvant in privinta candidatilor Uniunii pentru PE il va avea Consiliul Operativ al UDMR. Referitor la dorinta exprimata de unii dintre membrii UDMR ca pe primele locuri pe lista pentru PE sa se regaseasca Marko Bela si presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), episcopul Laszlo Tokes, liderul UDMR a spus ca nu vrea sa candideze pentru un loc la Bruxelles si ca doreste ca "pe listele de candidati pentru Parlamentul European sa se regaseasca tineri care sa isi doreasca sa aiba o cariera politica la Bruxelles, nu personalitati simbolice".

Cat despre Tokes si gruparea sa, Marko Bela a spus ca lista nu va fi intocmita pe baza de intelegeri sau negocieri cu CNMT. Marko Bela a infirmat speculatiile ca prezenta unor reprezentanti ai acestora pe lista pentru PE a UDMR va aduce un loc in plus in Parlamentul European, declarand ca va putea discuta cu Tokes un loc pe lista "de la locul III incolo".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.