Scrutinul prin corespondenta se va face la alegerile pentru PE. Cetatenii romani, care au drept de vot conform legislatiei romane si au domiciliul sau resedinta in strainatate, isi vor putea exercita acest drept prin corespondenta, conform unui proiect de lege aflat in lucru la Palatul Victoria.
Votul prin corespondenta va putea fi exprimat in cadrul alegerilor parlamentare, prezidentiale si a celor pentru Parlamentul European (PE). Procedural, cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate care doresc sa voteze prin corespondenta trebuie sa adreseze o cerere scrisa de inscriere in registrele electorale intocmite la misiunea diplomatica a Romaniei din statul in care locuiesc. Cererea va fi insotita de o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu intentioneaza sa isi exercite dreptul de vot pentru alegerile pentru PE in statul respectiv.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.