Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri ca intentioneaza sa organizeze o reuniune la Bucuresti a partidelor nationaliste care formeaza grupul din PE, "Identitate, Traditie, Suveranitate". Liderul PRM a explicat ca o astfel de intrunire va reprezenta o ocazie pentru o "mai buna cunoastere" a formatiunilor care se constituie in grupul "Identitate, Traditie, Suveranitate" format in Parlamentul European si pentru a se vedea ca nu se manifesta drept o grupare de extrema dreapta.

Vadim Tudor a precizat ca la reunine vor participa liderii Frontului National francez, Jean Marie le Pen si Bruno Gollnisch, precum si cei ai Partidului Libertatii din Austria."Nu suntem sub nicio forma de extrema dreapta", a sustinut Vadim Tudor, care a adaugat ca partidul sau este unul de centru-dreapta. Liderul PRM a amintit de incercarile de a intra in PPE, care au fost blocate din cauza ca ar fi trebuit obtinut acordul UDMR si PNTCD, formatiuni deja membre, iar fata de restul grupurilor din PE, PRM nu are afinitati doctrinare.

Vadim Tudor a precizat ca a intretinut o corespondenta bogata cu liderul Frontului National francez, Jean Marie le Pen, pentru organizarea grupului "Identitate, traditie, suveranitate". Liderul PRM a criticat modul in care presa internationala a primit constituirea noului grup din PE si a amintit si contextul politic din Franta, unde se vor organiza alegeri prezindentiale. In acest sens, Vadim Tudor a apreciat ca Le Pen va intra in turul doi al scrutinului.

Actualii europarlamentari ai PRM fac parte din grupul "Identitate, traditie, suveranitate" constituit in PE. Peremistul Eugen Mihaescu va ocupa functia de vicepresedinte al grupului, iar Petre Popeanga pe cea de trezorier. Doctrina grupului este cea a nationalismul luminat. Oana Zavoranu, consilier pe probleme de imagine a presedintelui PRM, nu va fi, in mai, pe listele acestei formatiuni politice pentru Parlamentul European, a precizat Corneliu Vadim Tudor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.