In cadrul intrunirii Biroului Executiv de conducere al PSD de la Bran, social-democratii au criticat dur dezbaterile care au avut loc in prima zi a Congresului PNL. La incheierea discutiilor dintre liderii PSD, presedintele partidului, Mircea Geoana, a tinut sa sublinieze inutilitatea Congresului liberalilor, sustinand ca pesedistii au fost copiati in ceea ce priveste modul de organizare al unui congres.

In acelasi context, seful partidului social-democrat a afirmat ca, la ora actuala, Romania nu are un guvern cu care sa se integreze in structurile europene. "Cu privire la Congresul PNL, opinia noastra este ca acest congres este unul perfect inutil, care nu a adus nici un fel de clarificare din punctul de vedere al pozitiei acestui partid pe scena politica. A fost o colectie ieftina de triumfalisme, in cadrul unui simulacru de democratie interna. Daca tot au copiat modelul nostru de organizare a Congresului de la sfarsitul anului trecut, ar fi trebuit sa copieze si modelul de democratie interna pe care l-a demonstrat PSD. Este clar ca, in acest moment, Romania nu este guvernata si nu este pregatita pentru faza de post aderare", a precizat Geoana.

In ceea ce priveste restructurarea guvernului, Geoana a tinut sa precizeze ca PSD nu va sustine, sub nicio forma, un guvern in a carui alcatuire intra PNL-PD. Motivatia liderului PSD este aceea ca Tariceanu nu ar trebui sa mai ocupe functia de premier. "Nu vom sustine niciun guvern al Aliantei. Aceasta este declaratia noastra formala. Este clar pentru noi ca, in acest moment, premierul Tariceanu nu merita sa conduca Guvernul Romaniei. In timp ce noi avem probleme serioase in tara, cei aflati la conducere se bat pe ciolanul puterii", a afirmat Geoana, sustinand ca liderii actuali ai tarii "nu fac decat sa se bata pe ciolanul puterii" si ca grupurile economice de interese din jurul PD si al lui Traian Basescu se ciocnesc cu grupurile mafiote de interese din jurul PNL si al lui Calin Popescu Tariceanu.

De asemenea, presedintele PSD a facut cateva dezvaluiri referitoare la discutiile dintre membrii Biroului Executiv al partidului. "Am discutat despre pregatirea alegerilor pentru Parlamentul European, unde vizam cel mai mare numar de europarlamentari, dar si despre modul de mobilizare al PSD", a declarat liderul partidului, amintind de intentiile social-democratilor de a parasi baricadele opozitiei si de a reveni la guvernare.

Geoana a afirmat ca va prezenta vicepresedintilor partidului o propunere de structura de departamente pentru un guvern alternativ. Referitor la discutiile legate de statutul partidului, Geoana a mentionat ca acesta este pe cale sa devina document oficial, dupa expirarea termenului legal de 15 zile, alocat depunerii eventualelor contestatii. "Conform legislatiei in vigoare, dupa un congres la care se opereaza modificari la statut, exista procedura depunerii la judecatorie si dupa ce instanta se pronunta, acesta devine regula. Bineinteles ca, in etapa premergatoare congresului, au fost etape succesive de operare pe statut. Am avut o comisie de statut, au fost prezentate propunerile si amendamentele facute de diverse judete si organizatii, inclusiv cea a municipiului Bucuresti, iar ceea ce se trimite la instanta sunt deciziile din congresul extraordinar", a declarat Geoana pentru Rompres.

La reuniunea de la Bran au participat, alaturi de Mircea Geoana, si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, secretarul general Titus Corlatean, precum si noii vicepresedinti ai partidului, alesi in urma Congresului Extraordinar al PSD, din decembrie 2006.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.