Premierul Tariceanu i-a avertizat pe adversarii liberalilor: „Orice persoana care se va atinge de PNL intra in razboi cu mine”

Congresul extraordinar al PNL a debutat ieri-dimineata cu mesaje de sustinere a premierului Tariceanu din partea unor lideri liberali europeni. De altfel, acestia au fost singurii invitati la congres, in protocolul manifestarii nefiind prevazuta si invitarea unor lideri politici autohtoni. Discursul presedintelui PNL s-a axat, in prima parte, pe performantele guvernarii si ale ministrilor liberali, integrarea in UE fiind cap de afis.

Alianta D.A. merge mai departe

Tariceanu s-a pronuntat pentru mentinerea protocolului Aliantei PNL-PD. El a aratat ca liberalii au actionat pentru reducerea potentialelor conflicte dintre cele doua partide, dar a mentionat ca aceste tensiuni sint "reflexul unei competitii naturale". Optimist, Tariceanu a precizat ca tensiunile dintre PNL si PD "nu conteaza atit timp cit nu genereaza haos politic si nu impiedica realizarea obiectivelor de guvernare".

Basescu, intepat voalat

Din discursul lui Tariceanu nu au lipsit atacurile la adresa presedintelui Basescu. E drept, doar atacuri voalate, Basescu nefiind nominalizat. "Din perspectiva culturii politice, ultimii doi ani au dovedit ca multor politicieni din Romania - si nu vreau sa dau nume - le lipseste vocatia constructiei si a colaborarii politice. In Romania domina inca, din pacate, o cultura politica a conflictului si este si responsabilitatea PNL sa o transforme intr-o cultura a colaborarii", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.