Vicepresedintele Partidului Democrat, Ioan Oltean, a precizat pentru "Cronica Romana" ca formatiunea pe care o reprezinta asteapta cu deosebit interes Congresul Extraordinar al colegilor de Alianta. In opinia lui Oltean, clarificarea apelor in partid este indispensabila, in conditiile in care actualul cabinet are nevoie de stabilitate si sustinere politica in acest an. "Ne dorim ca eficienta actului guvernarii si respectarea prigramului cu care am castigat alegerile sa nu fie afectata", a adaugat vicepresedintele PD, care este convins ca actualul guvern are forta de a trece acest an cu conditia unei restructurari urgente.

Oltean a refuzat sa comenteze pe marginea faptului ca evenimentul de astazi si maine de la Bucuresti pare o regie in care se incearca impacarea tuturor nemultumitilor care mai sunt inca in partid. "Liberalii trebuie sa-si rezolve singuri problemele". Referindu-se la alegerile pentru Parlamentul European, liderul PD a spus ca formatiunea sa este pregatita pentru ambele formule: participarea pe liste comune in cadrul Aliantei, dar si pe liste proprii.

Desi filialele judetene fac presiuni evidente in sensul participarii pe cont propriu a PD la scrutinul electoral din 13 mai, Oltean crede ca in cazul in care colegii liberali vor accepta o schimbare a raportului de forte, in sensul respectarii actualei realitati politice, PD va merge in continuare in formula Aliantei. Scorul corect pe care democratii il considera real este o paritate de 2 la 1 in favoarea formatiunii conduse de Emil Boc.

De asemenea, PD respinge orice forma de colaborare cu social-democratii, preferand declansarea alegerilor anticipate in cazul in care Guvernul nu va mai avea majoritate in Parlament.
"Partidul Democrat spera ca in Romania sa nu se ajunga la un Guvern minoritar care sa fie sprijinit de PSD. In Romania este nevoie de un guvern majoritar care sa-si realizeze programul de guvernare, asa cum a fost el gandit", a precizat Olteanu. Vicepresedintele democrat a aratat ca in momentul in care Guvernul nu va avea majoritate se va ajunge la declansarea alegerilor anticipate, pe care PSD nu le doreste.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.