Presedintele UPSC, Ioan Talpes a precizat ca, in opinia sa, viitoarea campanie electorala va fi foarte murdara si nu va exista nici un politician care, in calitate de candidat pentru un loc in Parlamentul Romaniei, sa nu fie atacat pentru faptele din trecutul sau. "Vanzoleala care exista in viata politica si confruntarea care se duce la nivel de putere demonstreaza faptul ca este nevoie de o altfel de politica in Romania", a precizat Talpes.

Liderul UPSC a precizat la Resita ca actualul Guvern este prea slab pentru a face fata unor alegeri anticipate. ‘’Intelegerile politice nu justifica o continuare a actualului guvern’’, a precizat Talpes. In acelasi context, parlamentarul de Caras-Severin a afirmat ca ‘’prin modul de manifestare, desi se vede foarte clar ca acest Cabinet nu se mai bucura de sustinerea parlamentara, se pare ca guvernul lasa impresia ca "programul Patriciu" functioneaza’’.

Referitor la dezbaterile privind introducerea votului uninominal, senatorul Talpes s-a declarat pentru sustinerea unui cod electoral cu aceasta prevedere, ca o necesitate pentru urmatoarele alegeri. ‘’Sustin si voi sustine cu fermitate introducerea votului uninominal. Prin aceasta metoda, se va ajunge la o responsabilitate directa a fiecarui candidat si la un respect mai mare pentru alegator’’, a subliniat Ioan Talpes.

Senatorul Ioan Talpes nu va renunta la "dosariada", care, in opinia lui, a fost abandonata strategic, pentru ca au ajuns la rand dosarele celor care au initiat-o, transmite corespondentul Rompres. Presedintele Uniunii Populare Social - Crestine a declarat, ieri, la Resita, ca este in interesul sau si al formatiunii politice pe care a constituit-o, ca, acum, in preajma organizarii alegerilor pentru Parlamentul Europei, dar si pentru informarea electoratului, care va fi chemat la urne anul viitor, sa se continue dezvaluirile privind activitatea desfasurata de oamenii politici in regimul trecut.

"Desi se pare ca dezvaluirile s-au oprit, eu nu ma voi opri. Am vazut foarte multi sustinatori ai acestei campanii, care, atunci cand au ajuns sa fie demascati ei insisi, au declarat ca Romania nu mai are nevoie de un asemenea scandal. Eu cred ca romanii au nevoie ca, la urmatoarele alegeri, sa cunoasca foarte bine care sunt cei ce doresc sa le reprezinte interesele in Parlament sau in administratie", a subliniat senatorul Ioan Talpes.

Uniunea Populara Social Crestina are constituite structuri in 39 de judete, a adaugat Talpes. Referindu-se la alegerile pentru Parlamentul European, ce urmeaza sa aiba loc in luna mai, Ioan Talpes a declarat ca UPSC va prezenta personalitati din toate domeniile de activitate pentru legislativul de la Bruxelles. "Aceste alegeri reprezinta un test foarte important pentru partide, deoarece, incet, incet, romanii vor sustine omul, si nu un anumit partid", a afirmat Talpes.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.